محصولات ضد جوش صورت و چگونگی استفاده از آن ها
همه ما دوست داریم پوستی صاف و بدون جوش داشته باشیم. جوش یا آکنه می تواند یکی از رایج ترین مشکلات پوستی باشد، این روزها انتخاب یک محصول خوب براي پوست های حساس کار آنقدر ساده ای نیست، زیرا در داروخانه ها و مغازه های لوازم آرایشی مجموعه ای از برندهای گوناگون موجود می باشد که با کشف علت جوش، می توان مناسب ترین ضد جوش صورت را انتخاب کنیم. در ابتدا بهتر است که مطمئن شوید که منشأ جوش و اکنه، هورمونی و داخلی نباشد. معمولا پوست های چرب نسبت به پوست های خشک و نرمال برای جوش زدن مستعدتر هستند. پوست های چرب مراقبت های ویژه ای نیاز دارند تا از جوش زدن جلوگیری شود. دلایل مختلفی در بوجود آمدن جوش مؤثر است. بعضی اشخاص زماني که وارد سن بلوغ می شوند با ترشح هورمون، ترشح چربی پوست آن ها افزایش یافته و این چربی سبب بسته شدن منفذ های باز پوست آن ها مي شود که این امر باعث اشکار شدن جوش هایی بر روی پوست آن ها مي شود .
پیشنهاد ما:
کرم ضد جوش رنگی لیپورکس بژ طبیعی باSPF30
ژل ضد جوش درمالیفت مدل سبولیفت فورت
آکنه یا جوش چیست؟
آکنه وجوش ممکن است در هر سن و سالی صورت فرد را درگیر کند، ولی معمولا در دوران بلوغ بیشتر رخ می دهد. جوش یک بیماری خطرناک به حساب نمی آید، اما به دلیل تاثیر زیادی که در زیبایی افراد داشته، ممکن است برای هر فردی ناخوشایند به نظر برسد و اعتماد به نفس را در افراد کاهش دهد.
جوش ها را می توان به انواع زیر دسته بندی کرد
- جوش سر سفید (اصطلاحا سر بسته)
- جوش سر سیاه ( سر باز)
- برجستگی های کوچک قرمز رنگ (پاپول)
- جوش های قرمز التهابی، پاپول هایی هستند که در نوک آن چرک وجود دارند (پوسچول)
- توده های بزرگ، سفت و دردناک زیر پوست (گرهک یا ندول ها)
- توده های دردناک پر از چرک در زیر پوست (یا ضایعات کیستیک)
دلایل استفاده از محصولات ضد جوش صورت
چهار دلیل اصلی به وجود آمدن جوش و الزام افراد جهت مصرف ضد جوش صورت وجود دارد. برای درمان این نوع جوش ها ابتدا باید چربی روی پوست را کنترل کنید و سپس با استفاده از بهترین کرم یا ژل های ضد آکنه، از به وجود آمدن آن ها جلوگیری کنید. در زیر به اصلی ترین علت های جوش زدن در صورت اشاره شده است.
- تولید بیش از حد چربی
- بسته شدن فولیکول های مو با چربی و سلول های پوستی مرده
- وجود باکتری ها
- فعالیت بیش از حد هورمون ها
درمان جوش توسط محصولات ضد جوش صورت
قبل از انتخاب مواد آرایشی مناسب نوع پوست، باید چربی پوست را توسط ضد جوش صورت کنترل کنید و هر روز صورت خود را با استفاده از ژل های شستشوی پوست چرب و تونر های کنترل کننده چربی پوست شست و شو دهید که این کار سبب می شود، چربی پوست را کنترل و از به وجود آمدن جوش جدید جلوگیری کنید. استفاده از کرم و ژل ضد جوش یکی از روش های بسیار مفید و موثر در درمان و پیشگیری از تشکیل جوش ها است.
- شست و شوی صورت با شوینده مناسب پوست
- استفاده از کرم های مرطوب کننده مناسب پوست های چرب و دارای اکنه
- استفاده از محصولات درمانی براي رفع جوش، اکنه، جوش های سرسیاه و سرسفید
- استفاده از ضدآفتاب های بی رنگ مناسب پوست چرب
محصولات درمانی ضد جوش صورت
استفاده از لوسیون هایی که حاوی ترکیباتی مثل کلیندامایسین یا اریترومایسین هستند، هم زمان با مصرف کوجیک اسید یا AHA یا سالیسیلیک اسید یا هیدروکینون به تدریج جای جوش های روی صورت را از بین می برند. محصولات متفاوتی برای درمان جوش صورت موجود است که با جلوگیری از به وجود آمدن جوش های جدید، جای جوش های قبلی هم از بین می برد. برای درمان جوش باید از کرم یا ژل های ضد آکنه استفاده شود که علاوه بر اینکه جوش را می پوشاند در بهبود آن نیز موثر هستند.
می توان به صورت روتین از بعضی محلول ها و تونرها برای آکنه های خفیف استفاده کرد، گاهی هم ممکن است از کرم ها یا ژل ها و ضد آفتاب برای درمان آکنه کمک بگیریم تا پوست شفاف بماند. این نکته را در نظر داشته باشید که آکنه به دلیل بهداشت کم فردی بروز نمیکند و شستشو و اسکراب زدن بیشتر، باعث درمان آکنه صورت نمیشود و حتی میتواند شرایط را بدتر کند. باید از شویندههای ملایم و مخصوص پوست چرب و آب ولرم استفاده کنید و نهایتا دو بار در روز صورت خود را بشویید.
دسته بندی کلی مواد موثر در درمان جوش صورت
مواد لایه بردار: اسید گلیکولیک، اسید سالی سیلیک
مواد از بین برنده چربی زیر پوست: رتینوئید، روی (زینک)
مواد ضد باکتری جوش: بنزوئیل پروکساید، روغن درخت چای، گوگرد (سولفور)، آزالائیک اسید
مواد ضد باکتری بسیار قوی: کلیندامایسن، اریترومایسن، داکسی سایکلین
هورمون های ضد جوش: اسپرینولاکتون، آکوتان، راکوتان
نحوه استفاده از ضد جوش صورت
اگر می خواهید از ضد جوش صورت استفاده کنید. ابتدا باید صورت خود را با صابون مناسب یا ژل شستشو کاملا پاک سازی و مرطوب کنید. مقداری از کرم یا ژل ضد جوش را بر پوست بزنید و آرام ماساژ دهید و بعد از مدت 20-15 دقیقه صورت خود را با آب سرد بشویید. معمولاً یک یا دو بار در روز از ژل و کرم ضد جوش استفاده کنید. اگر پوست حساسی دارید، یک بار در روز، قبل از خواب نیز کفایت می کند. اگر بیش از حد از آنها استفاده کنید، ممکن است پوست تحریک شود. در صورت اتفاق افتادن این موضوع بهتر است تا آنجا که می توانید پوست را بشویید و صبر کنید تا تحریک از بین برود.