آرایش صورت, آرایشی و زیبایی, دسته‌بندی نشده, سبک زندگی, مراقبت پوست

میلیا

میلیا یا کیست میلیوم،

برآمدگی های سفید با زرد رنگ روی سطح پوست میلیا هستند.

کیست های کوچک میلیوم یا  زمانی رخ می دهند که کراتین در زیر سطح پوست سخت می شود و به دام می افتد. (کراتین یک پروتئین قوی است که در بافت پوست، مو و ناخن وجود دارد.)

میلیا ها معمولاً خارش یا درد ندارند، اما ممکن است برای برخی افراد ناراحتی ایجاد کنند.

چه چیزی باعث ایجاد میلیا می شود؟

عوامل مختلفی باعث ایجاد میلیا می شود. معمولاً به دلیل ایجاد پوست مرده و گیر افتادن چربی و آلودگی در منافذ سطح پوست رخ می دهد. اگر این تجمع به طور طبیعی دفع نشود، می تواند به یک برآمدگی سفید کوچک به نام میلیا اولیه تبدیل شود.

میلیا همچنین ممکن است به‌دلیل موارد زیر رخ دهد:

  • آسیب پوستی ناشی از چیزی مانند راش، جراحت یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید
  • استفاده طولانی مدت از داروهای استروئیدی
  • ژنتیک
  • یک بیماری خودایمنی

 

نوزادان بیشتر به ‌میلیا مبتلا می‌شوند، زیرا از آنجایی که پوست آن‌ها هنوز در حال یادگیری نحوه جایگزینی سلول‌های خود است، گاهی اوقات در از بین بردن سلول‌های مرده دچار اشکال می‌شود و بدین‌ترتیب آکنه‌های میلیای نوزادی در آن‌ها ایجاد می‌شود. شما همچنین در معرض خطر بیشتری برای ایجاد میلیا روی پوستتان هستید، اگر:

  • از روتین مراقبت پوست مناسب پیروی نکنید
  • استفاده طولانی مدت از کرم های سنگین روی پوست
  • خواب کافی نداشته باشید
  • بیماری‌های پوستی مانند شوره سر، روزاسه یا اگزما داشته باشید
  • استعمال سیگار

 

* اگر پوست خاصیت ترمیم و لایه برداری طبیعی خود را از دست بدهد به مرور زمان تعداد این کیست های کوچک افزایش می یابد.

* میلیا که درست زیر اپیدرم (سطح پوست) قرار دارد، اغلب با جوش های سر سفید اشتباه گرفته می شود. برخلاف جوش های سرسفید، آنها حاوی چرک نیستند و ناحیه اطراف آن برآمدگی برجسته یا ملتهب نشده است.

 

انواع میلیا بر اساس سنی که روی پوست دیده شده اند یا آنچه که باعث گسترش آن ها می گردد طبقه بندی می شوند.
  • میلیای اولیه از محبوس شدن کراتین در زیر پوست ایجاد می شود. این نوع میلیا بر روی صورت هردو گروه نوزادان و بزرگسالان تشکیل می گردد.
  • میلیای ثانویه از نظر شکل و ظاهر همانند میلیای اولیه می باشد ولی علت بروز آن مسدود شدن منافذ پوست بر اثر آسیب های پوستی مثل تاول یا سوختگی می باشد.

پیشگیری از میلیا

اگرچه نمی‌توان به‌طور کامل از میلیا جلوگیری کرد، اما مانند هر کاری که برای پوست انجام شود، پیشگیری بهتر از درمان است. بنابراین، اگر نگران میلیا هستید،  مراقبت خوب از پوست می‌تواند به‌جلوگیری از میلیا و سایر بیماری‌های پوستی کمک کند.

  1. همیشه از کرم ضدآفتاب استفاده کنید:  مراقبت از پوست هوشمند در زیر نور خورشید می تواند از ایجاد میلیا روی صورت نیز جلوگیری کند. روزانه از SPF با طیف وسیع استفاده کنید (حتی زمانی که هوا ابری یا سرد است) و به یاد داشته باشید، که در طول روز (هر دو ساعت یکبار) آن را شارژ کنید.
  2. کرم های دور چشم سبک وزن را امتحان کنید و از پاک کننده های روغنی و غلیظ آرایش دور چشم خودداری کنید: این محصولات می‌توانند پوست شما را تحریک کرده و منافذ آن را مسدود کنند و بدین‌ترتیب از لایه‌برداری طبیعی پوست جلوگیری کنند.
  3. صورت خود را تمیز نگه دارید: کثیفی و عرق جمع شده روی پوست منافذ آن را می‌بندند. این امر می‌تواند منجر به‌آکنه و مشکلات پوستی دیگری مثل میلیا شود. از بین بردن کثیفی روزانه از روی صورت به‌پوست شما اجازه می‌دهد خود را لایه‌برداری کند.
  4. محافظت از پوست را از سنین پایین شروع کنید: اگر شما و فرزندتان مستعد بروز جوش‌های میلیا هستید، اهمیت محافظت از پوست را از کودکی به‌او آموزش دهید. سپس با افزایش سن، به‌او نشان دهید چگونه از خود در برابر اشعه‌های خورشید محافظت کند. آموزش‌هایی مثل نحوه استفاده از کرم ضدآفتاب و پوشیدن کلاه و سایر لباس‌های محافظ باعث می‌شوند تا پوست فرزند دلبند شما در آینده کمتر در معرض بیماری‌های پوستی قرار بگیرد.

 

درمان میلیا

هیچ دلیلی از نظر پزشکی برای برداشتن میلیا وجود ندارد و این جوش‌ها برای بدن بی‌خطر هستند. با این حال اگر نگران ظاهر خود هستید، خوب است بدانید میلیا را می‌توان از روی پوست حذف کرد.

توجه داشته باشید این پیشنهادات فقط برای بزرگسالان است و میلیاهای نوزادی نیازی به‌درمان ندارند. آن‌ها معمولاً طی چند هفته خود به‌خود از بین می‌روند. همچنین، محصولاتی که برای درمان پوست بزرگسالان طراحی شده‌اند می‌توانند برای پوست نوزاد مضر باشند.

 

همانطور که گفته شد…

به‌طور کلی لازم نیست نگران برآمدگی‌های سفید کوچکی باشید که روی پوست شما یا نوزادتان ایجاد می‌شوند. این کیست‌ها عادی هستند. میلیا یک بیماری بی‌ضرر است که به‌طور موقت ظاهر و بافت پوست شما را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

این عارضه نیازی به‌درمان ندارد و معمولاً پس از چند هفته خود به‌خود از بین می‌رود. با این حال اگر نگران ظاهر خود هستید، می‌توانید با استفاده از روش‌هایی که در این مطلب گفتیم علاوه بر کاهش احتمال ابتلا به‌این ضایعه، دوره درمان آن را کوتاه‌تر کنید. ولی اگر پوست شما یا نوزادتان بعد از چند هفته از میلیا پاک نشد، با یک پزشک متخصص پوست صحبت کنید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *